Kiemelt

Kuvasz Breading and Judge Course

Opening soon a new course in English for future or present Kuvasz Breeders, Owners or future Judges for the breed's international authentic and professional judgement. Through our online educational platform you may follow the course materials, follow the live classes, submit course papers and pass your exams from your home worldwide! Register and book your place today using your early bird 10% discount and another 5% course opening special discount for only 638 EUR.

HKE Kisokos

Hiánypótló, régen várt kiadványunk a HKE Kisokos 26 oldalas, paperback, színes kiadvány.

Célja, hogy a fajtát érintő alapvető információkkal segítse a népszerűsítést, a helyes tartást és a kezdő tenyésztők első lépéseit. Alkalmas oktatási programban való használatra is általános iskolák felső tagozatán, középiskolások és felsőoktatásban résztvevők részére egyaránt.

Anyai öröklődés, anyai hatás

Szabad János biológus, genetikus, az MTA doktorának előadása

Vannak olyan közmondásaink (mint például: Alma nem esik messze a fájától; Nézd meg az anyját, vedd el a lányát), amelyek azt a tapasztalatot fogalmazzák meg, hogy a szülők átörökítik tulajdonságaikat utódaikra.

Hogyan?

Azokat a törvényszerűségeket, amelyek szerint a tulajdonságok öröklődnek, először Gregor Johann Mendel ismerte fel és tette közzé 1865-ben. Vannak azonban olyan tulajdonságok, amelyek öröklődése nem követi a Mendel-szabályokat.

Majdnem 12.000 felhasználó egyetlen év alatt - felszálló ágban a kuvasz

HUNNIA KUVASZ TENYÉSZTŐI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET
ELHELYEZÉSI ÉS TENYÉSZTŐI PROGRAM -
PROGRAM BESZÁMOLÓ 2020.

első munkaév végi záró dokumentum
időtartam: 2020.01.01.- 2020.12.31.
HKE Elnöksége jóváhagyásával
tenyésztésvezető: Dr. Krajcsovics László
(International data you find bilingual in report below.)