Kik vagyunk?

A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület 2018. júliusában indult, amikor eldöntöttük, hogy egy független civil szervezeti formában szükséges megjeleníteni a kuvasz újragondolásával kapcsolatos gondolatokat és elképzeléseket. Az utóbbi évtizedek eredménye, hogy igazán szép kuvaszokat tudott teremteni. Viszont ez a szépség a korábban volt tapasztalható jóság rovására ment. A Hunnia Kuvasz Egyesület alapvető célja szép és jó kuvaszokat létrehozni.
Egyesületünk modern tenyésztőszervezetként fogalmazza meg önmagát. Hiszünk abban, hogy a fejlődés alapja a tagok ismereteinek, állományának és kapcsolatainak megerősítése. Hitünk szerint a kuvasz fajta sikere eredeti karakterének helyreállításában és annak a társadalom felé való megfelelő kommunikációjában egyszerre rejlik. A típusos külsejű, erős karakterű, kiegyensúlyozott kuvasz méltóságteljes látvány, lojális társ és megbízható használatikutya.
A HKE célja a magyar ember számára ilyen kuvaszokat kínálni fel. Egyben megteremteni olyan tenyésztői és tanácsadói bázist, amely minden segítséget megadhat a kezdő kuvaszosoknak részére. Bízunk abban, hogy a közeli jövőben a teljes család szabadidős , aktív tevékenységként választja majd a kuvaszozást. És úgy látja, hogy egy nagy és befogadó közösség része lehet ezzel.